PRESENTACIÓ

Publicado: julio 27, 2012 de bibianamarin en Acta de les trobades

familiaAmb aquest blog volem compartir les reflexions que un grup de persones vinculades a l’educació, a la ciutat de l’Hospitalet i a la participació comunitària, farem al llarg d’aquest curs.

Persones d’Akwaba, de la FAPAC, del GREDI (Grup de Recerca d’EDucació Intercultural de la UB) i de instituts de l’Hospitalet (Institut Eduard Fonseré, Institut Margarida Xirgu, Institut Pedraforca i Institut Rubio i Ors)  portem un temps donant voltes a com intervé i beneficia la participació de les famílies i del territori en l’alumnat de secundària; ens preguntem què passa? què no passa?

Ens hem animat a organitzar un grup d’investigació-acció amb el suport de l’ICE de la UB. Aquest grup d’investigació-acció que proposem té per objectiu crear un espai per a la reflexió, aprofundiment i plantejament d’accions que promoguin la participació de familiars i entitats als centres de secundària des d’una perspectiva comunitària.

Tenim inquietuds i volem començar per compartir-les amb persones referents de la nostra ciutat (famílies, professionals, entitats…).

Algunes d’aquestes inquietuds que ens mouen són: com poden participar les famílies i la comunitat educativa en els instituts i en l’educació dels nois i noies; quines són les estratègies que ajuden i quines són les que les fan fugir; quins són els beneficis de la participació de la comunitat educativa en el procés d’aprenentatge dels nois i les noies; com es comuniquen els centres educatius amb la resta de la comunitat; aquestes i moltes altres que tenim i que sorgiran les podrem compartir en la primera trobada del grup.

En aquest moment, hem iniciat, ja,  accions per millorar la participació de les famílies en tres dels Instituts i estem seguint la metodologia de recerca proposada des  de la Investigació-Acció. Si voleu mes informació us podeu posar en contacte amb nosaltres: grupinvestigaciohospitalet@gmail.com

Et donem la benvinguda a aquest espai virtual que esperem poder anar nodrint-lo de lletres, articles i pensaments que ens ajudin a anar més enllà.

comentarios
  1. Mr WordPress dice:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s