Acta 6a. reunió curs 2013-2014. Data: 18 de març de 2014

Publicado: junio 10, 2014 de anaisabeldelrio en Acta de les trobades

           Acta rgrean-leafeunió Equip investigació-acció
           Data: 18 de març de 2014
           Lloc: IES Margarida Xirgu
Assistents/es: Pilar Folgueiras (UB), Bibiana Marín (Akwaba), Maria Barbero (presidenta associació esportiva Margarida Xirgu), Luisma (professor IES Pedraforca), Juli Díaz (professor IES Eduard Fonseré), Ana Isabel del Río (formadora de la FaPaC), Gisela Torres (Alumnes UB Assignatura: Educació per la ciutadania), Mabel Toledo
BLOC: https://grupinvestigacioacciohospitalet.wordpress.com/

Durant aquesta reunió hem fet una valoració dels projectes que s’estan portant a terme als instituts implicats. La característica fonamental és la cooperació dels docents, amb professores de la Universitat de Barcelona i el suport dels alumnes de les seves matéries. Els protagonistes són els propis alumnes, com a motor fonamental de la implicació de les seves famílies. Els projectes giren a l’entorn dels professors responsables de les matèries o activitats sobre les que s’estructura el procès. 

1. S’incorporen dues alumnes de la UB al projecte IES Pedraforca.

Compartir drive. Poden editar. Comentem que elles faran les actes de les reunions a les quals assisteixin.

2. Projecte IES Pedraforca, Luisma, professor del centre i Pilar Folgueiras, professora de la UB.

El projecte consisteix en fer trobades per ensenyar a les famílies a fer suport als seus fills amb els deures i els estudis. Les famílies haurien de fer la “feina” amb els fills, fonamentalment, el cap de setmana. A les famílies, se’ls facilitaria una fitxa per recollir les accions que han fet amb ells/es. Per tal de donar més formalitat al projecte, es donarà un certificat de la universitat a les famílies assistents. Luisma considera que la implicació de la universitat pot donar perspectiva i valor al que facin les famílies i els alumnes en relació amb el centre.
Es farà un vídeo recollint com s’han sentit les famílies i com s’han sentit els fills pel suport rebut. Les famílies rebran una xerrada per part de la universitat. Un objectiu serà convertir aquesta iniciativa en un projecte d’aprenentatge-servei. Serà fonamental la cooperació dels alumnes amb les seves famílies. La ruptura entre el que passa a casa i el que passa al centre és molt gran. Sembla que les famílies fan suport i desprès a l’aula no funciona. Aquesta acció pot tendir ponts de comunicació família-alumnes-centre.
Els alumnes poden venir a la universitat a explicar el que fan. En Luisma planteja com recollir dades, com comprovar l’evolució dels alumnes gràcies al suport rebut mitjançant el projecte.
3. IES Margarida Xirgu. La participació s’introduirà a l’horari lectiu.

Assistents: dedicaran 15 hores al mes a aquest projecte. 1 hora de tutoria (només 3r)

4. IES Eduard Fonseré. Responsables: Juli, professor del centre i Inés Massot, professora UB.

Es farà orientació dels alumnes de 3r a l’assignatura Educació per la ciutadania. La idea és orientar els itineraris, de forma que puguin estar ja orientats al batxillerat aquells que ho vulguin fer. APS: una de les sessions l’aprofitaran per fer aquesta sessió. Produiran vídeos pensats per les famílies, per facilitar la informació i que la informació sigui compartida.
Alumnes de 4t. Col•laboren 20 alumnes que estan preparant els materials informatius per poder informar els pares (PQPI, CFGM, batxillerat). Els alumnes compten amb el suport de la Mercè del PAEF. Els alumnes estan molt motivats treballant de forma independent.
Jornada de cloenda i presentació dels resultats.
Hi ha pendent tancar el conveni amb l’ajuntament de l’Hospitalet. Això podria suposar una aportació econòmica per organitzar un acte de cloenda. On fer-ho? Estaria bé fer-ho a la universitat (Bellvitge). Als alumnes els agradarà sortir dels respectius barris.

5. Certificat per part de l’ICE de la UB

Pilar remetrà un link per demanar el certificat de la participació al grup de treball durant el curs 2012-2013, que tenia reconeixement per part de l’ICE. Tothom haurà d’omplir la sol•licitud del certificat. El curs 2013-2014 també tenim reconeixement, ja es demanarà el certificat en el seu moment.

DRIVE

Animem a tothom a entrar al DRIVE del grup.

BLOC: https://grupinvestigacioacciohospitalet.wordpress.com/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s